Engeland nu

Op deze pagina vindt u onder andere de kerkdiensten van de huidige gemeenten, overgenomen uit het contactorgaan van de Strict Baptists, The Gospel Standard.
Ook als er geen predikant vermeld staat, kan het zijn dat er toch een voorgaat. Deze is dan niet aangesloten bij de Gospel Standard Ministers, maar wel uitgenodigd te prediken.
Afbeeldingen van alle in The Gospel Standard opgenomen kapellen kunt u in het fotoboek vinden.

Adressenlijst en ministers Strict Baptists Chapels Gospel Standard Engeland 2018-06

Adressenlijst en kerkdiensten Strict Baptists Chapels Gospel Standard Engeland 2018-07/08

Speciale dienstenlijst kerkdiensten Strict Baptists Chapels Gospel Standard Engeland 2018-08

Adressenlijst en kerkdiensten Strict Baptists Chapels Gospel Standard Engeland 2018-09

Wilt u abonnee worden van de Gospel Standard (€32.-), heeft u vragen rondom de huidige Strict Baptists, of wilt u Engelstalige boeken bestellen? Dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de Gospel Standard in Nederland: Mevr. G. Clements-Barker, Westeinde 57, 2969 BM Oud Alblas, 0184-691091. Engelstalige uitgaven kunnen ook besteld worden via www.gospelstandardvrienden.nl.

Een goed vakantieverblijf in Engeland, Wilstead, is een aanbouw bij de boerderij van familie Green, aangesloten bij de Strict Baptists. Vanaf deze locatie zijn verschillende Strict Baptist historie bezienswaardigheden te bereiken. Onder andere een van de oudste originele kapellen, Southill van J. Warburton Jr., waar ook wel Sr. preekte, is dichtbij en aangesloten als Strict Baptist kapel. Stamford en Oakham, Stadhamptom van J.C. Philpot; Braunston, Sutton Courtney en Abingdon van W. Tiptaft; Attleborough omgeving van Gadsby. Olney van John Newton en Bedfort van John Bunyan zijn heel dicht bij. Op afstand van 3 uur rijden is Manchester en Rochdale van Gadsby en Kerhaw.
De advertentie van deze accomodatie in de Gospel Standard luidt: Wilstead, Bedfortshire. Barn conversion adjacent to farm-hous on small familyfarm. Very comfortable accommodation. Sleeps 2-4. For further details, please telephone (0044) (0)1234 740307 or see www.cottonendfarm.co.uk


Nieuw is dat er in het voormalige woonhuis van Joseph Charles Philpot meerdere Bed & Breakfast accommodaties aangeboden worden. De eigenares is zover bekend niet aangesloten bij Strict Baptists.
10 Rutland Terrace te Stamford. http://www.rutlandterracebandb.co.uk/


 Gospel_Standard_201507_middel  Op_reis_langs_oude_paden